Projektledarkurs Dag 1

15 september, 2009 av Pelle Lämna en kommentar »

Det har varit en lång dag idag, första dagen på min projektledarkurs. Det var riktigt spännande att få träffa de andra deltagarna och kursledaren, en ganska övertygande seglartyp som lyckats memorera allas namn i förväg. Sånt imponerar på mig.

De första föreläsningarna handlade om projekt som arbetsform i allmänhet och vad som skiljer projekt från annat. Vi diskuterade även vilka, förutom projektdeltagarna och beställaren som kan vara intresserade av resultatet av ett projekt, och vilka av dem man ska bry sig om…

Vi blev även uppdelade i grupper och tilldelade övningsprojekt. Jag hamnade i en mycket ambitiös grupp med många olika kompetenser och erfarenheter. Vårt projekt är att införa ett nytt processtyrningssystem hos en motortillverkare. Jag hoppas kunna snappa upp lite om processtyrning medan jag övar på projektledning.

Jag ser verkligen fram emot morgondagen!

Annonser

Lämna ett svar