Min egna projektmodell

29 september, 2009 av Pelle Lämna en kommentar »

Jag håller på att sammanställa en egen projektmodell. Tanken är att plocka det bästa från olika modeller jag hittar och sätta samman en modell som passar vårt företag bäst. De flesta modellerna jag stött på funkar på ungefär samma sätt, så det verkar ganska enkelt att skapa en medelväg. Det som är oroväckande är att vi aldrig jobbat enligt nån modell alls, så förändringen kommer bli stor oavsett hur modellen blir.

De projektmodeller jag sett har det gemensamt att man delar in projektet i några faser, åtminstone

  1. Förstudie, planering och specifikationsarbete
  2. Genomförande av själva projektet
  3. Avslut

Mellan de olika faserna passerar man grindar där beställaren av projektet godkänner att arbetet fortsätter. Det återstår dock en del detaljer, framförallt runt dokumentationen, innan modellen är redo att användas.

Annonser

Lämna ett svar